Hva koster et ferdighus? Ferdighus pris?

Ferdighus pris på å bygge et funkishus, i forhold til å bygge tradisjonelt?

Hva er ferdighus pris? Drømmer du om å bygge et ferdighus, men tenker at dette kan bli for kostbart?  Pris på å bygge funkishus er ikke særlig annerledes enn pris på et tradisjonelt ferdighus, dersom du velger smart. Det er enkelte faktorer som påvirker byggekostnaden mer enn andre. Du bør også gjøre deg kjent med hva som er standard i ferdighuset, og hva som er tillegg. Mange kunder spør oss hva koster ferdighus. Vi prøver å svare på alle spørsmålene: fredighus pris eller nøkelferdighus pris.

Bygge et funkishus som byggesett, ferdighus og nøkkelferdig hus

Akkurat slik som ved tradisjonelle boliger, så kan funkishus også leveres fra helt rimelige byggesett som innebærer montert råbygg, til ferdighus pris inkludert elektroinstallasjon og klargjort for bad, til helt nøkkelferdige hvor alt innvendig er på plass, hvor du kan flytte rett inn. I denne artikkelen kan du lese litt om de ulike måtene du kan få levert funkishus som ferdighus, og til hvilke priser.

Dette får du uansett

Uansett om du ønsker byggesett eller nøkkelferdighus,  vil du få en høy kvalitet på både materialer, prosess og leveranse fra My Bygg AS. Bak alle våre funkishus består det et team av arktitekt, byggmester og ingeniør, og vi kan håndtere de delene av byggeprosessen du ønsker, eller totalentreprise. Oppgitte kvadratmeterpriser er beregnet i bruttoareal (BTA) og vi holder TEK17 standard på alle våre funkishus. Alle våre leveranser har priser oppgitt inkludert mva.

Her finner du Ferdighus pris per kvadratmeter


Ferdighus pris

Byggesett fra bare 10.000-10.600,- per kvadratmeter

Pris på nytt funkishus er meget konkurransedyktig, og bør slett ikke være dyrt hvis du kan bidra noe selv. Mye er allerede inkludert i byggesettet – Vi monterer lukket råbygg med vinduer og dører inkludert, vegger og tak ferdig isolert, utvendig panel er ferdig malt, påforing til lekter til el- og rørleggerarbeid og takstein. Prisen inkluderer også rigging og drift, kranbil, stillas og containerservice, innenfor 70 km avstand fra Oslo eller Bergen (noe tillegg for andre områder, be om pris). I korte trekk så får du et hus som i hovedsak er klargjort utvendig, og innvendige arbeider står du selv for.

Ferdighus pris fra bare 15.800-17.800,- per kvadratmeter

Bestiller du funkishus som ferdighus, får du alt beskrevet i byggesettet, og en del mer. Huset vil da ha innvendige gipsede vegger, klart for maling eller tapetsering. Baderom er klargjort slik at kun membran/fliser gjenstår (i tillegg til innredning). Alt elektroarbeid er inkludert, som normalt består av circa 150 punkter for hovedhus, og 50 punkter per utleiedel. Rør/VVS er klartgjort i huset (rør-i-rør), og balansert ventilasjon blir lagt opp. Det du trenger å gjøre selv består i hovedsak av legging av gulv, innvendige dører og lister, maling eller tapetsering, og øvrig innredning slik som kjøkken, bad og garderober. Bestiller du ferdighus får du en pris som er godt over en tredjedel rimeligere enn sammenlignbare, nøkkelferdighus du finner andre steder – Og mye av det som gjenstår kan du gjøre selv. Husk å sette deg inn i de nye forskriftene og vær spesielt påpasselig på at våtromsarbeid må dokumenteres og gjøres av fagkyndige. Ta kontakt for mer informasjon om ferdighus pris.

Pris på nøkkelferdig hus

Ønsker du å la profesjonelle gjøre alt for deg, bør du velge funkishuset levert som nøkkelferdig. Du vil få valgfrihet til å velge alt av materialer, gulv, innredning og lignende etter eget ønske, og derfor har vi ingen fast kvadratmeterpris på nøkkelferdige hus. Men av erfaring så vil man ofte havne på kvadratmeterprisen for ferdighus (fra 13.800-15.800,- per kvadratmeter) med et tillegg på 750.000,- for å få det helt innflytningsklart. Velger du ferdighus med utleiedel kan du regne med et tillegg på 150.000,- per utleiedel. I et nøkkelferdig hus tar vi oss av maling, gulv, innvendige dører, lister, flislegging på bad- og baderom, baderomsinnredning, ferdig montert kjøkken og garderobe. Priseksemplet er beregnet på en normal, god standard, og våre fagfolk hjelper deg gjerne med å velge blant ulike typer innredning og materialvalg inne i det nye huset ditt. Du kan finner alle husmodeller her.

Dete kommer uansett i tillegg

Uansett hvor «ferdig» du bestiller ferdighuset ditt, er det noen ting som kommer i tillegg som du må huske på. Vi forutsetter at du har tomt, og husk at det tilkommer eventuelle tilkoblingsavgifter for vei, vann og avløp. Grunnarbeider som bunnledninger, evn fjerning av septiktank eller andre forhold på tomten kan medføre ekstrakostnader. Pipe/ildsted er ikke inkludert. Våre priser inkluderer det byggmessige og derfor er betongarbeider som støpt plate på mark, ringmur og støttemur ved skråtomt (herunder sprengning) kostnader som kommer utenom. Mange ønsker terrasse med eller uten utvendig trapp til 2. etasje, rekkverk eller inngjerdning, dette kommer også utenom. Du må også ta høyde for at kommunen tar gebyrer for byggesøknad, dette varierer fra kommune til kommune, så undersøk der du bor. Byggestrøm og avfallsutgifter er også noe som må medregnes. Vi tegner gjerne om mindre endringer på ferdighuset inkludert i prisen, men ønsker du større endringer som medfører vesentlige tegningsendringer, så vil du få et eget pristilbud på dette. De nevnte ekstrakostnadene er ikke en uttømmende liste, men er de vanskelige ekstrakostnadene du må beregne i prisen.

Pris på bygge et funkishus sammenlignet med tradisjonelt hus

Dersom du har undersøkt priser på tradisjonelt hus allerede, så har du nok oppdaget at prisene er nokså like, sammenlignet med funkishus. Til syvende og sist er det ikke arkitekturen eller stilen som avgjør mest, men hvor ferdig klargjort du skal ha huset, og ikke minst material- og interiørvalg. Dersom du har drømt å bygge et funkishus, så bør du gå for akkurat dét – Og avhengig av budsjettet ditt så hjelper vi deg med å komme i mål med drømmehuset ditt. Vi i My Bygg  AS er en solid entreprenør med over 10 års erfaring, og vi er stolte av flere tusen gjennomførte byggeprosjekter i Europa og i Norge. Vi bygger utelukkende funkishus, og dersom det er et slik type hus du ønsker deg, bør du ta kontakt med oss. Selv om vi er svært hyggelige på pris, er kvaliteten minst like viktig. Vurder en ferdighusleverandør som har lang erfaring med funkishus, og ta kontakt med oss i skjemaet nedenfor.

LES MER: ARKITEKT | BYGGESØKNADER | 3D-VISUALISERINGELEMENTHUS | VARMELØSNINGER | BLI PARTNER