bygge funkis bolig?

HVORFOR BYGGE FUNKIS BOLIG?

Bygge funkis bolig er mer enn bare enn en moderne fasade – Denne typen arkitektur har en rekke gode egenskaper, hvor funksjon og design går hånd i hånd. Selv om tradisjonell arkitektur oftest blir valgt på nye boliger, er andelen som bygger bolig i funkisstil økende. Skal du å bygge nytt hus i nær fremtid, og vurderer bygge funkis bolig? Her har vi listet opp noen av de gode karaktertrekkene ved funkisbolig, sammenlignet med tradisjonelle boliger.

Funkis bolig design og fasade

Funkisboliger har stor fleksibilitet i fasadeutformingen, både når det gjelder fasong og materialvalg. Har du skrå eller flat tomt? Ønsker du to etasjer, og kanskje takterrasse? Du har mye spennende å velge mellom, som kan passe til akkurat din tomt. Våre arkitekter i My Hus AS hjelper deg å finne bygningstype som passer tomten din, og derfra så har du mange valg du kan ta, både i størrelser, etasjer, terrasse(r), materialvalg og mye mer.

bygge funkis bolig

Funkishus er normalt forbundet med mye glass og betong eller mur. I nyere tid har du mange spennende kledninger å velge mellom – Stående og liggende tre, ulike tresorter, kombinasjon av tre og mur, malt eller umalt, for å nevne noe. Noen synes at funkisboliger kan fremstå som litt kaldt i fasaden (og interiøret også, for øvrig). Er du en av dem som synes det, så kan du gjerne velge en varmere type eksteriør og interiør, ved å benytte mer tre og mindre mur. Du har flere spennende materialer og farger å velge mellom, ta kontakt med arkitektene å få noen gode forslag, eller bli inspirert av vår huskatalog.

Fleksible romløsninger og gode tilpasningsmuligheter

Funkisstilen baserer seg ikke på samme grad av symmetri slik som tradisjonelle hus gjør. Dette gir deg muligheten til å velge ekstra fleksible romløsninger. En av grunnprinsippene til funkisretningen da den oppstod er at byggene skal ha en separat bærekonstruksjon som ikke nødvendigvis henger sammen med ytterveggene og innerveggene. Dette muliggjør store romløsninger med større vekt på funksjon, uten å begrense seg til tradisjonell metode for bæring i bygget.

funkishus

Dagens moderne funkishus er litt friere i formen og følger ikke nødvendigvis ethvert grunnprinsipp i stilarten som oppstod på 30-tallet, men likevel er store, åpne rom gjennomgående for moderne funkishus i dag også. Blant annet brukes ikke ganger som «gjennomfartsårer» i huset på samme måte, men integreres mer som en helhet i huset som en del av oppholdsrommene. En stor fordel med funkishus er vektleggingen av funksjon og form, og romutnyttelsen har ikke blitt latt være til tilfeldighetene.

Dersom du ikke bygger med tanke på livsløpsstandard, har du likevel flere muligheter for påbygg senere, uten å gå på kompromiss med fasaden.

Mye lys

Mye glass er en av kjennetegnene på funkisstilen. Funkisboliger har som regel store vindusflater i stue, kjøkken og andre oppholdsrom. Tradisjonelle hus kan også gjerne ha store vindusflater, men funkisboliger utnytter geometrien i bygningskroppen enda bedre, og vinduer kan plasseres mer fleksibelt i huset for å slippe inn mer lys. Foruten de større vinduene i rommene, er det også mange smarte måter å slippe inn supplerende lys fra vinduer i tak eller andre vinkler. Naturlig belysning i huset er behagelig, og gir en skiftende atmosfære i huset fra soloppgang til solnedgang. Og ikke minst – De store vindusflatene reduserer barrieren mellom inne- og uterom, og gjør opplevelsen av å være mer i ett med naturen utenfor. Dette er også noe av grunntanken bak denne arkitekturretningen.

Personlighet

Ønsker du et hus som er unikt for deg, både når det gjelder funksjon og design? Når man tenker på drømmehuset, er det ikke alle som finner dette i katalogene med ferdighus. Bla gjerne i katalogene for inspirasjon, så velger du funkishuset som både passer til tomten din og til dine behov. Så tilpasser du derfra for å få din unike stil. Funkishus er fleksible i utgangspunktet, og med litt hjelp til tilpasninger så kan du få drømmehuset ditt i funkisstil.  Et funkishus kan ta mange retninger i hvordan det bygges, og det kan fremstå unikt – både på utsiden og på innsiden.

Pris om bygge funkis 

Det å bygge ny bolig er for de fleste den største investeringen man gjør i livet, og man kommer ikke unna å måtte forholde seg til et budsjett. Trodde du at funkishus er dyrt? Tenk om igjen – Funkisboliger ligger faktisk i samme prisområde som tradisjonelle hus. Materialvalg og detaljene påvirker byggekostnaden uansett hustype, men alt i alt er forskjellene på funkisboliger og tradisjonelle boliger små. Du får derfor mange gode egenskaper på kjøpet når du bygger funkisbolig, uten å betale ekstra for dette. Du får spesielt mye for pengene dersom du velger ferdighus – Mer om dette under. Du kan finne Ferdighus pris her.

Funkis som ferdighus

Slik som tradisjonelle hus, får du også funkisboliger som ferdighus. Med prefabrikkerte elementer går byggingen som en lek – Det er rimeligere, og byggetiden går raskere. Bygget blir raskere tett, og i My Bygg AS så har alle våre elementer SINTEF-godkjenning eller er CE-merket, og transporteres direkte fra fabrikken til byggeplassen, og monteres med kranbil. Vi har bygget over 500 hus siste 15 årene, og vår ambisjon er å bygge et drømmehus for deg og din familie, slik at du kan nyte livet i ditt nye hjem og samtidig ta vare på naturen.

Vi  bygger både tradisjonelle hus og funkis, og har derfor en bred bakgrunn i å kunne anbefale funkishus og de gode egenskapene du får. Om du sitter på en hyttedrøm, vil du også finne hytter med funkisstil i vår katalog. Bestill katalogen nedenfor, og ta kontakt med oss for å få en uforpliktende samtale med en av våre arkitekter, for å se hvordan vi kan tegne og bygge akkurat ditt drømmehjem.

LES MER: ARKITEKT | BYGGESØKNADER | 3D-VISUALISERINGELEMENTHUS | VARMELØSNINGER | BLI PARTNER